Betegszervezetek

VITILIGO HUNGARY EGYESÜLET
Kuratórium elnöke: Szabó Attiláné Orsolya Email cím: info@vitiligo-hungary.hu
Az alapítvány célja:

A Vitiligo-Hungary Egyesület célja Felvilágosítás és oktatás (a betegeknek, szülőknek, hozzátartozóknak, szakembereknek, a társadalomnak), kutatási munka támogatása, a betegség ismertebbé és elfogadottabbá tétele a társadalomban.

ORSZÁGOS SCLERODERMA KÖZHASZNÚ EGYESÜLET
Kuratórium elnöke: Paári-Molnár Emese dr. Kontakt személy: Garay Tóth Beáta Telefonszám: +36 72 443 501 Email cím: szkleroderma@gmail.com
Az alapítvány célja:

Az Országos Scleroderma Közhasznú Egyesület 2005 Augusztusában alakult közhasznú, non-profit szervezetként. Tagjaink között a sclerodermás betegeken kívül a betegek hozzátartozói, barátai, orvosok és más egészségügyi dolgozók is csatlakoztak. A „TAGSÁG” menüpontban részletes információt talál ki, hogyan és milyen feltétellel léphet be egyesületünkbe.

ATÓPIA ISKOLA
Kuratórium elnöke: Prof. Dr. Szalai Zsuzsanna Email cím: szalaidr@pediderm.t-online.hu
Az alapítvány célja:

Az atópia iskola a Heim Pál Gyermekkórház Bőrgyógyászati Osztályának szervezésében működő, két-három havonta megrendezésre kerülő atópiás gyermekek és szüleik számára szervezett rendezvény.

MAGYARORSZÁGI PSZORIÁZIS KLUBOK EGYESÜLETE (MPKE)
Kuratórium elnöke: Gilbert Csaba Email cím: mpke.psoriasis@gmail.com
Az alapítvány célja:

Magyarországon számos betegszervezet és pszoriázis klub működik azért, hogy a több mint 150 000 pikkelysömörrel élőnek segítsenek: tanácsokkal, programokkal, információkkal. A Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesülete (MPKE), mint országos ernyőszervezet több mint 10 éve azon dolgozik, hogy a betegséggel kapcsolatos tévhiteket eloszlassa és a betegtársakat megfelelő módon tájékoztassa, érdeküket képviselje. Szakmai kapcsolatot ápolnak az ország vezető bőrgyógyászati központjaival és szakembereivel, programjaikon részletes, szakmailag hiteles tájékoztatást kaphatsz.

Bátran keresd az egyesület vezetőit vagy a lakóhelyedhez legközelebb eső pszoriázis klubot. Vedd fel velük a kapcsolatot, kerülj képbe és tégy egy nagy lépést a segítségükkel a tünetmentes, teljes élet felé!